Opleidingen

De opleidingen en Masterclasses Freerunning/Parkour worden in samenwerking gegeven met ervaren traceurs.

Zij helpen mee aan de ontwikkeling van een veilige omgeving van Parkour en freerunning.
Bovendien is Freerunning meer dan alleen een sport, het is ook een levenswijze.
Enkel door dagelijks training zowel buiten als binnen kan je je zelf naar een hoger level brengen.

Toekomstige opleidingen:

  • Initiator
   • 1, 2, 3, 4, 5, en 6.08.2022 in Sportcentrum De Schinde, Oorderseweg 83 bus 6, 2180 Ekeren
   • Inschrijven: https://www.sport.vlaanderen/VTS-Opleiding?activiteitId=101911&opleidingId=1566#

  In planning:

  • Instructor (16 uur) in Oostakker (Voorjaar 2022)
  • Masterclasses (voorjaar 2022)
   • Marc Bush (Ashigaru)
   • Hazal Nehir (Red Bull)

  De Masterclasses zijn gericht naar traceurs die een sterke basis hebben en dienen als verdieping of verdere exploratie binnen parkour en freerunning.

  De opleiding Instructor (16 uur) Parkour/Feerunning  is een eerste stap als begeleider van lessen. Hier kom je in aanraking met de belangrijkste didactische principes en methoden om op initiatieniveau parkour te kunnen aanbrengen. Deze is toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar oud met wat ervaring in parkour.

  De opleiding Instructor (10 uur) Parkour/freerunning dient eveneens als eerste stap in het lesgeven van parkour maar is gericht naar personen met al een sterke didactische basis. Dit doormiddel van eerdere trainersopleidingen (initiator of hoger) in een andere sporttak of een diploma leerkracht L.O. Deze opleiding is meer technisch gericht om inzicht te verkrijgen in de basisbewegingen. (https://www.gymfed.be/nieuws/n...)

  De opleiding Initiator Parkour/Freerunning (67 uur) stelt je in staat om je lesgeverscapaciteiten naar het volgende level te brengen. Deze VTS cursus omvat alles wat je als lesgever nodig hebt om volwaardige lessenreeksen te kunnen begeleiden. Voor de Initiator moet je minstens 16 jaar oud zijn tijdens de start van de cursus en is een goede basis in parkour sterk aangewezen.