We are freerunning is een project van Gymfed waarmee de federatie de sport Parkour & Freerunning in de clubs & communities wil ondersteunen. Het project wordt eveneens ondersteunt door Sport Vlaanderen & Ethias. Wat is de sport Parkour & Freerunning? Waar kan je het beoefenen? Deze info vind je hier terug.

Jaarlijks organiseert Gymfed het event MOVE! Dit Freerunning & Parkour event verzamelt alle traceurs op één plek en verzekert hen van een volledige dag boordevol plezier. Door Covid-19 kon het event in 2020 helaas niet doorgaan.

Verder organiseert Gymfed samen met de community ook nog tal van opleidingsmomenten voor lesgevers en beoefenaars.

Nieuws

Boek jouw sportkamp bij Sporta voor de zomervakantie van 2021

Dinsdag 22 dec 2020

Droom je nu al weg bij een zomervakantie boordevol toffe avonturen? Boek dan vandaag nog je amazing zomer-sportkamp bij Sporta en eindig 2020 met een positieve noot! 

Parkour challenges op veel voorkomende obstakels

Woensdag 9 dec 2020

De huidige Covid-19 situatie is voor niemand leuk. Om deze periode toch wat aangenamer te maken, maakten we speciaal voor alle Freerunning & Parkour fans deze toffe challenges reeks! 

Gymfed zet in op laagdrempelig parkour

Donderdag 8 okt 2020

Parkour/freerunning is van oorsprong een laagdrempelige discipline die toegankelijk is voor iedereen. Met de opkomst van de clubs en communities en het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van mogelijke drempels voor de potentiële beoefenaars.

Gymfed zet in op laagdrempelig parkour (instructor)

Donderdag 3 sep 2020

Parkour en freerunning zijn van oorsprong laagdrempelige disciplines die door iedereen zouden moeten beoefend kunnen worden. Met de opkomst van het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van een mogelijke drempel waar die vroeger niet bestond.

Parkour behoort tot nieuwe discipline op Wereldspelen 2022

Dinsdag 4 aug 2020

Twee jaar voor de Wereldspelen in 2022 heeft het organisatiecomité een sportprogramma gepubliceerd met de officiële sporten, inclusief disciplines en evenementen. De discipline Parkour zal daar deel van uitmaken.