We are freerunning is een project van Gymfed waarmee de federatie de sport Parkour & Freerunning in de clubs & communities wil ondersteunen. Het project wordt eveneens ondersteund door Sport Vlaanderen. Wat is de sport Parkour & Freerunning? Waar kan je het beoefenen? Deze info vind je hier op deze website terug.

Jaarlijks organiseert Gymfed het event MOVE! Dit Freerunning & Parkour event verzamelt alle traceurs op één plek en verzekert hen van een volledige dag boordevol plezier. 

Verder organiseert Gymfed samen met de community ook nog tal van opleidingsmomenten voor lesgevers en beoefenaars.

Nieuws

Spektakel op Lantis World Chase Tag

Vrijdag 8 okt 2021

In de park en ride Luchtbal in Antwerpen vond afgelopen zondag de Lantis World Chase Tag plaats. Internationale en Belgische teams namen het tegen elkaar op in een spectaculair kat & muis spel.  

Nieuwe instructor opleiding (10 uur)

Woensdag 6 okt 2021

Ben je leerkacht L.O. of heb je een initiator of hoger in een andere sport, dan kan je via deze opleiding inzicht verwerven in de basistechnieken van parkour om op die manier vlot enkele parkourlessen te kunnen geven. 

Parkour & Freerunning op het Kaderweekend

Donderdag 30 sep 2021

Het Kaderweekend zal ook dit jaar online plaatsvinden, met de sessies voor parkour en freerunning ingepland op zondag 10 oktober. Ben jij ook van de partij?

World Chase Tag komt voor het eerst naar België

Donderdag 30 sep 2021

Op 03 oktober 2021 strijkt World Chase Tag neer in Antwerpen. Samen met 6 internationale teams zullen er twee Belgische teams deelnemen. Kom dus zeker een kijkje nemen!

Geslaagde editie van Freerunning & Parkour event MOVE!

Dinsdag 14 sep 2021

Op 11 en 12 september vond, na een jaar uitstel, het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats. Traceurs van alle leeftijden en niveaus kwamen samen in Gent, om van de urban sport te genieten.