Het jaarlijkse event voor alle traceurs, MOVE!, zal dit jaar wegens het Coronavirus niet doorgaan. We kijken uit naar een nieuwe editie in 2021.Nieuws

Parkour/freerunning op het Kaderweekend@Home

Woensdag 21 okt 2020

Naast een aantal parkourspecifieke sessies, zijn er op het Kaderweekend@Home ook discipline-overschrijdende sessies die interessant kunnen zijn voor lesgevers en traceurs.

Gymfed zet in op laagdrempelig parkour

Donderdag 8 okt 2020

Parkour/freerunning is van oorsprong een laagdrempelige discipline die toegankelijk is voor iedereen. Met de opkomst van de clubs en communities en het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van mogelijke drempels voor de potentiële beoefenaars.

Geen Freerunning & Parkour event MOVE! dit jaar

Dinsdag 18 aug 2020

Het jaarlijkse event voor alle traceurs, MOVE!, zal dit jaar wegens het Coronavirus niet doorgaan. We kijken uit naar een nieuwe editie in 2021.

Parkour behoort tot nieuwe discipline op Wereldspelen 2022

Dinsdag 4 aug 2020

Twee jaar voor de Wereldspelen in 2022 heeft het organisatiecomité een sportprogramma gepubliceerd met de officiële sporten, inclusief disciplines en evenementen. De discipline Parkour zal daar deel van uitmaken.

Nieuw outdoor skate- & Freerunning park geopend in Gent

Donderdag 23 jul 2020

Op zaterdag 18 juli opende in Gent het gloednieuwe skate- en Freerunning park zijn deuren. Het park vormt de ideale uitvalsbasis voor honderden skaters, BMX'ers, urban sporters en traceurs in België.