Freerunning wint steeds meer aan populariteit

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 19 feb 2021

Freerunning & Parkour is en blijft trending. De sport won de afgelopen tijd enorm aan populariteit en het ledenaantal blijft stijgen. 

Gymfed-collega Niels Van Santen, die de discipline Freerunning onder zijn vleugels neemt, geeft samen met Wouter les in de Gentse club Flow de Gand. Naar aanleiding van de stijgende vraag naar de sport gaven ze hun blik op de sport tijdens een reportage van Annelies Hemelsoe, radio 1.

>> Beluister de volledige reportage hier

De sport wint steeds meer aan populariteit. Het aantal parkourclubs is in 7 jaar bijna verdubbeld bij de Gymfederatie en de vraag blijft ook groot.

"We merken sowieso dat parkour heel populair is en dat de populariteit blijft stijgen, zeker bij jongeren", vertelt Niels.
"Enerzijds komt dat omdat parkour een soort 'superhero'-gevoel teweegbrengt, maar anderzijds zijn er ook externe factoren, zoals bv. de Ketnetreeks Hoodie, die de sport bij jonge kinderen aanwakkeren", weet Van Santen.

Bovendien is freerunning of parkour een van de weinige sporten die nog kunnen en mogen doorgaan voor +12-jarigen ondanks de huidige coronasituatie. Het is voornamelijk een outdoor sport en vergt daarnaast geen fysiek contact.

Ben je nog op zoek naar toffe freerunning lessen? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina! In vijf korte lesjes krijg je heel wat inspiratie voor je volgende les.