Ben jij aanwezig op één van deze Freerunning events volgend weekend?

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 19 mei 2023 om 11:00

Wist jij al dat er volgend weekend maar liefst twee (!) Freerunning events plaatsvinden? Altijd al eens Freerunning willen proberen, of nieuwe mensen willen ontmoeten die dezelfde passie delen als jou, dan is nu je kans! 

Let's Flip

Op 28 en 29 mei staat Mechelen op z'n kop. Met "Let's Flip: Freerunning in de kijker" slaan Sport Vlaanderen, Gymnastiekfederatie Vlaanderen, de stad Mechelen en de clubs Busta Move en KKMT de handen in elkaar om het grootste freerunning event van de Benelux voor kinderen en jongeren met geboortejaren 2016 t.e.m. 2007 te organiseren. Op zondag 28 mei (van 12u t.e.m.. 19u) draait het voor jongsten om fun (kennismaking) en voor de oudere jongeren is er een laagdrempelige competitie. Er zijn ook tal van leuke tussenacts en demo's. Inschrijven kan via https://www.mechelen.be/sportevenementen/freerunning. We raden aan om asap in te schrijven gezien we een groot aantal jonge freerunners verwachten. En vol is vol. Op zondag 29 mei (van 12u t.e.m. 19 u) volgen dan gratis initiaties/workshops van top lesgevers uit de freerunning community.

Jump!

Op maandag 29 mei 2023 organiseert de Brugse Sportdienst het gloednieuwe evenement Jump! op 't Zand, in samenwerking met Gymfed en de sportclubs Exception Movement en Basics! vzw. Jump! zet de nieuwe sporten Parkour en Freerunning in de kijker, én maakt er Bruggelingen en bezoekers warm voor.

Een dag vol workshops voor verschillende doelgroepen en doorlopende vrije jam. Met parkour obstakels van Skay Urban Academy, Springstof Parkour en meer. Jump! mikt ook op specifieke doelgroepen: mensen met een handicap, mensen in armoede of anderstalige nieuwkomers. Om deze doelgroep te bereiken, werkt Jump! samen met een uitgebreid netwerk aan organisaties, onder meer Oranje vzw, netwerk vrijetijdsparticipatie Brugge, de OKAN en BENO-scholen van Brugge. Ter plekke is er ook de nodige begeleiding.

  • Wanneer: 29 mei 2023 - 10.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: T'Zand, Brugge
  • Inschrijven via: https://forms.gle/Vq4cmhnA72CD2Hps8
  • Evenement ondersteund door Gymfed
  • Vrij trainen is gratis. Workshops kosten €5 voor reguliere deelnemers. Deelnemers uit de specifieke doelgroepen (g-sporters, mensen in armoede of anderstalige nieuwkomers) nemen gratis deel aan de workshops.