World Chase Tag komt voor het eerst naar België

Niels Van Santen   ‐  Woensdag 1 sep 2021

Wie is er klaar om mee te spelen in het eerste Belgische World Chase Tag event?

Op 03 oktober 2021 strijkt World Chase Tag neer in Antwerpen, ook jij kan meedoen!

Op 03/10 zal er voor de eerste keer een officieel World Chase Tag (WCT) event plaatsvinden in België. Het event wordt georganiseerd zondagnamiddag 03/10 in Antwerpen en er zullen 8 teams deelnemen, waaronder enkele groten namen zoals Blacklist en United. Maar van deze 8 teams kunnen we ook 2 Belgische teams samenstellen om deel te nemen. Denk je dat WCT iets voor jou is, stuur dan een mailtje met je interesse om deel te nemen naar nielsvansanten@gymfed.be.

Wat is World Chase Tag?

In WCT is het de bedoeling om zoveel mogelijk ontwijkingen te bekomen, op die manier scoor je punten voor je team. Er wordt telkens 1 tegen 1 gespeeld, waarbij er steeds iemand de ‘chaser’ en de ‘evader’ is. De chaser heeft 20 seconden om de evader te tikken, als dat niet lukt krijgt het team van de evader een punt en komt er een nieuwe chaser in. Lukt het de chaser wel, dan wordt deze de evader en komt er een nieuwe chaser in. Tussen elke ‘chase’ is er 25 seconden, het is dus een heel intensief spel. Wil je meer weten over de regels, ga dan naar de website van WCT, https://www.worldchasetag.com/rules.

Om te zien hoe zo’n spel er aan toe gaat, neem eens een kijkje naar onderstaande video.

Wil je zelf graag deelnemen?

Ben je ouder dan 16, heb je parkour ervaring en denk je dat dit iets voor jou is? Laat zeker iets weten en dan maak je kans om in een team mee te spelen op zondag 03/10. Een team bestaat uit maximum 6 personen, dus we zoeken maximum 12 mensen. Als er meer interesse is, dan beschikbare plekken, dan zal er een soort van selectie gemaakt moeten worden. Dus dan kan er verder gevraagd worden naar een motivatie, links naar eventuele video’s en een beschrijving van je ervaring. Op 09 september worden de teams samengesteld, dus laat zeker voor dan weten of je geïnteresseerd bent.

Uiteraard kan je ook steeds komen kijken en genieten van de sfeer! Hoe dan ook, zet het zeker en vast in je agenda!

De mogelijkheid om jezelf op te geven als deelnemer is ondertussen verstreken, we hebben 2 volle teams kunnen samenstellen. Uiteraard hopen we zo veel mogelijk van jullie te zien om onze belgische teams aan te moedigen en te komen genieten van de sfeer!