Geslaagde editie van Freerunning & Parkour event MOVE!

Elien Van Deynse   ‐  Dinsdag 14 sep 2021

Op 11 en 12 september vond, na een jaar uitstel, het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats. Traceurs van alle leeftijden en niveaus kwamen samen in Gent, om van de urban sport te genieten.

Meer dan 250 traceurs uit heel België zakten af naar het Skatepark aan de Blaarmeersen voor deze zesde editie van MOVE!

In de zone 'Vrije jam' konden de traceurs zich uitleven op een uitdagende extra set-up, alsook op de vaste parkour site.

In deze zone werden ook 'skills challenges' voorzien. Wie de meeste challenges wist te voltooien en op film vast te leggen, kon mooie prijzen winnen.Dries Vernaillen slaagde erin de meeste challenges te voltooien, Tim Laukens behaalde de tweede plaats. Zij wonnen een Precision bar van Helder the Welder. De derde plaats ging naar Thomas D'Hondt. Daarnaast werd een willekeurige winnaar geloot uit alle deelnemers. Deze deelnameprijs ging naar Marcin Wróblewski. Thomas en Marcin krijgen een ticket voor een Masterclass naar keuze in het seizoen 2021-2022.

Daarnaast werd op zondag ook een aparte initiatiezone ingericht. Zowel de jongsten, van 7 tot 11 jaar, als de 12-plussers konden hier onder begeleiding kennismaken met parkour.


Nog even nagenieten van dit heerlijke parkour-weekend? Klik in de linker kolom verder naar het foto-album!


Ook op zoek naar een club waar je kan gaan Freerunnen? Check dan deze website en vind een club in jouw buurt!