FIG organiseert eerste Obstacle Course Cup

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 15 jun 2017

Freerunning & Parkour is hip en trending! Jongeren experimenteren met salto's en gymnastische sprongen, swings, flips, … om verschillende obstakels te overwinnen.

De Internationale gymnastiekfederatie organiseerde op 28 mei hun allereerste FIG Obstacle Course Cup in Montpellier (FRA). De organisatie van dit event ging gepaard met de samenweriking van David Belle and Charles Perrièr en FISE.

Honderden mensen van alle leeftijden zakten af naar de zuiden van Frankrijk om er zich onder te doppelen in de Freerunning cultuur. Tijdens het festival werden er workshops en twee verschillende wedstrijden georganiseerd voor zowel de mannen als de vrouwen: 'Freestyle' en 'sprint'.

De FIG President Morinari Watanabe, ging ter plaatste gaan kijken naar de Obstacle Course Cup. Hij had er gesprekken met de deelnemers, organisatie en leden van de Parkour community. Hieruit kwamen interessante ideeën en suggesties om de Parkour community te respecteren en zo intact mogelijk te houden.

De FIG heeft verder nog grote plannen om het Freerunning & Parkour uit te breiden. Zo willen ze tegen 2020 een eerste wereldkampioenschap organiseren. Om in het oog te houden!