Ook de Internationale gymfederatie ontdekt Freerunning!

  ‐  Donderdag 2 mrt 2017

Nieuwe FIG-ploeg met voorzitter Watanabe zet in op innovatie

Van 21 tot 23 februari vond de eerste vergadering van het nieuwe uitvoerend comité van de FIG (Internationale Gymnastiekfederatie) plaats in Lausanne. Op deze vergadering kondigde de nieuwe voorzitter, Morinari Watanabe (Japan) aan volop te gaan voor ontwikkeling van de gymsport.

Zo kiest de FIG ervoor de nieuwe discipline ‘Freerunning’ verder te ontwikkelen en meldt in haar persbericht:

“De FIG is verheugd om de nieuwe discipline te ontwikkelen gebaseerd op historisch en hedendaagse sportbeoefening, met het oog op het nog verder verbreden van de aantrekkingskracht van onze sport. Een sport die ondertussen in veel federaties, met ondermeer Zweden, Nederland en België beoefend wordt. De FIG onderzoekt de mogelijkheid om freerunning competities te organiseren. Intussen respecteert de FIG de ontwikkeling van freerunning als een niet competitieve trainingsmethode die gebruik maakt van hindernissen die niet voor de sport gecreëerd werden. Het is een specifieke filosofie die de nadruk legt op efficiëntie, nuttigheid en persoonlijke ontwikkeling,” vertelde voorzitter Watanabe.

We zijn blij dat Gymfed met het project 'we are freerunning' haar steentje heeft kunnen bijdragen en kijkt samen met de 1 500 freerunners van de federatie alvast uit naar de initiatieven die door de Europese en Internationale gymfederatie genomen worden!
We houden jullie op de hoogte!